İslam İktisadı Kademe Eğitimi Başvuruya Açılmıştır

İslam İktisadı Kademe Eğitimi Öğrencilerini Bekliyor

İslam İktisadı Kademe Eğitimi 2020-2021 döneminde online olarak gerçekleştirilecektir. İSEFAM araştırmacılarının koordinatörlüğünde üç yıllık bir “İslam İktisadı” eğitimi sizleri bekliyor. Başvuru için lütfen linki tıklayın.

Başvuru linki: bit.ly/34e5LCX

İslam İktisadı Kademe Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

S1: Kademe Eğitimi kaç yaşında?

Y1: İslam İktisadı Kademe Eğitimi üç yaşından gün almıştır.

S1: Kademe eğitimi ücretli mi?

Y1: Eğitim ücretsizdir. Program kapsamında okunacak kitapları katılımcılar temin ederek eğitime katılmaktadırlar.

S2: Eğitimler her sene online mı olacak?

Y2: Eğitimler pandemi sebebiyle 2020-2021 öğretim döneminde online planlanmaktadır. Bu sene sosyal mesafeye uyarak evlerinize konuk oluyoruz. Sonraki seneler sizlerle yüz yüze görüşmeyi temenni ediyoruz.

S4: Eğitimlere herkes başvurabilir mi?

Y4: Lisans ve lisansüstü tüm öğrenciler kademe eğitimine başvurabilirler.

S5: Kontenjan sınırlaması bulunmakta mıdır?

Y5: Evet. Başvuru formunu ayrıntılı doldurmanızı öneririz.

S6: Kademe eğitimleri 3 sene mi sürmektedir?

Y6: Evet İslam İktisadı Kademe Eğitimi üç sene süren bir programdır. İlk senesinde, eğitim dönemi içerisinde ayda bir kez 1 kitap tahlil edilmektedir. 1. Kademe İslam iktisadının temel konularını, kurumlarını ve faaliyetlerini tanıtmaya yöneliktir. Bu kademeden beklenen; İslam iktisadına yönelik bir ilgisi bulunan kişilerin bu ilgisini bilgiyle buluşturmaktır. 2. Kademede ise İslam iktisadının alt branşlarına (İslam iktisat tarihi, İslam iktisat teorisi, Muamelat fıkhı vd.) yönelik detaylı okumalar yapılmaktadır. İkinci kademede katılımcılar ayda 2 kez bir araya gelerek makale, kitap, bildiri vd. metinler üzerinden münazaralar gerçekleştirmektedir. Üçüncü kademede ise katılımcılardan, iki yıllık birikimleri üzerinden fikirlerini pratiğe taşımaları istenmektedir. Bu kademede her bir katılımcıya bir danışman atanmakta ve fikirlerinin çalışmaya dönüşmesine yardımcı olunmaktadır. Bunun için hafta bir yüz yüze veya online görüşmeler gerçekleştirilmektedir.

Tüm bu süreçte Sakarya Üniversitesi’nin İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSEFAM) araştırmacıları ve öğretim üyeleri katılımcılara eşlik ederek akademik gelişimlerine katkı sunmaktadır.

S7: Devam zorunluluğu bulunmakta mıdır?

Y7: Evet %90 katılım zorunluluğu bulunmaktadır. Yoklamalar kademe koordinatörleri tarafından düzenli takip edilmektedir.

S8: Eğitimi tamamlayanlara sertifika verilmekte mi?

Y8: Evet, her bir kademe sonunda şartları sağlayan katılımcılara sertifikaları verilmektedir.