“İslam İktisadı Kademe Eğitimi” Başvuruları Başladı.

İslam İktisadı Kademe Eğitimi

2018-2019 eğitim öğretim yılında başlayan lisans ve lisansüstü öğrencilere yönelik İslam İktisadı Kademe Eğitimi birbirini tamamlayacak üç kademeden (3 yıl) oluşmaktadır:

– İlk kademede, İslam iktisadı konusunda farklı alanlara yönelik yazılmış eserlerin okunması ve temel meseleler hakkında genel malumat elde edilerek katılımcıların hangi konulara ilgi duyduklarının tespit edilmesi amaçlanmaktadır.

– İkinci kademede, İslam iktisadı düşüncesi, İslam iktisat tarihi ve İslam iktisat teorisi alanlarında okumalar planlanmaktadır.

– Üçüncü kademede, ikinci kademede belirlenen alanlarda daha derinlikli okumalar yapılarak somut çıktılar elde edilmesi hedeflenmektedir.

Başvuru Şartları ve Değerlendirme

Programa başvurular birinci ve ikinci kademe için alınmaktadır.

Kademe eğitimleri güz ve bahar dönemini kapsamaktadır. Ekim, Kasım, Aralık, Şubat, Mart ve Nisan aylarında belirtilen kitaplar tahlil edilecektir. Her ay 1 kitap tahlil edilecektir.

Program lisans ve lisansüstü öğrencilerine açıktır.

Kontenjan kısıtlaması ve programa devam zorunluluğu (%90) bulunmaktadır.

Belirtilen tarihler içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmamaktadır.

Programa düzenli katılım sağlayanlara sertifika verilecektir.

Tahliller belirlenen tarihlerde İSEFAM’da yapılacaktır.

Başvuru Tarihi: 18 Eylül – 2 Ekim 2019

Sonuçların Açıklanması: 4 Ekim 2019

Tanışma Toplantısı: 9 Ekim 2019 – 15:00

Başvurular için aşağıdaki linke tıklayınız:

Program hakkında bilgi almak için;

Ali Can Yenice: ayenice@sakarya.edu.tr
Saime Kavakçı: saimekavakci@gmail.com